Skip to main content
Terug naar overzicht

Zwarte kranen in je badkamer: is het een no or go?

bathroom-interior-design-with-bathtub_23-2148848686.jpg

Een badkamertrend die we de afgelopen jaren gigantisch aan populariteit zagen winnen, is ongetwijfeld zwart. Een zwarte regendouche, zwart kraanwerk aan de wastafels, een zwarte handdoekdroger, … De opties zijn talrijk, maar is zwart wel echt zo’n goede keuze als de vele liefhebbers doen vermoeden? NC Badkamers schept licht in de (letterlijke) duisternis.

“When in doubt, wear black” - een veelgebruikt fashion statement, dat niet alleen op je garderobe van toepassing is. Want ook in de badkamer is het neutrale zwart een alleskunner: De kleur past zich moeiteloos aan andere tinten aan, en transformeert elke ruimte in een stijlvolle en chique omgeving.

Zoals velen begrepen hebben, is zwart kraanwerk dan ook de ideale tool. Niet alleen zit luxe immers in de details, doordat het slechts om kleine stukken gaat is het ook een bijzonder voordelige manier om de uitstraling van je badkamer te upgraden. Minimal effort, maximum outcome: wat wil je nog meer?

Een paar zaken, blijkbaar. Want ondanks de vele aanhangers, doen er zich enkele hardnekkige mythes voor omtrent zwart kraanwerk. Zo horen we bij NC Badkamers wel eens waaien dat het minder kwalitatief is en sneller sporen van slijtage vertoont. De meestvoorkomende veronderstelling? Zwart kraanwerk zou een hel zijn om te onderhouden.

Dat vooroordeel helpen wij graag de wereld uit. Want ondanks de (begrijpelijke) verwarring, kunnen wij als badkamerspecialisten bevestigen dat zwart kraanwerk net zo’n goede investering is als chromen kranen dat zijn. Wél belangrijk om te onthouden, is dat de kwaliteit van je kranen ook sterk afhangt van jezelf!

Zo raden we je aan te kiezen voor kranen met een coating van PVD: een duurzame afwerking, die door de betere merken gebruikt wordt omdat ze stoot- en krasbestendig is. De levensduur van je kranen bescherm je ten slotte nòg meer, door ze met een zachte doek af te drogen na gebruik en altijd met een mild schoonmaakmiddel te reinigen.

Hou je dit in het achterhoofd, dan zul je niet meer hinder ondervinden van zwarte kranen dan van chromen exemplaren. Integendeel, want op zwarte kranen zie je bijvoorbeeld geen vingerafdrukken. Ben je nog niet helemaal overtuigd, maar is je interesse aangewakkerd? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend gesprek met onze specialisten.

Welke uitvoering jouw voorkeur ook wegdraagt, wij maken van je badkamerrenovatie een succesverhaal!