Skip to main content
Terug naar overzicht

Welke verwarming neem ik op het toilet?

Een ijskoud toilet, dat vinden we vaak maar niets. Maar is het doorgaans eigenlijk wel nodig om verwarming op het toilet te plaatsen? En zo ja, voor welke verwarming kies je dan best in het kleinste kamertje? Bij NC Badkamers geven we je, als badkamerspecialist met een bijzondere expertise in verwarming, graag inzicht in de mogelijkheden.

white-flush-toilet-white-bathroom.jpg

Vloerverwarming

Vloerverwarming kun je, indien je woning zich ertoe leent tenminste, doorgaans doorheen je gehele huis trekken. Ook in het kleine kamertje, want deze lagetemperatuursverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmte in elke ruimte, zonder daarvoor veel te verbruiken. Ideaal wanneer je ook ’s nachts niet aan je wc-bril wil vastvriezen in de winter!

DSC07734.jpg

Radiatoren

Vergis je echter niet: ook radiatoren zijn nog steeds een veelgevraagde optie voor in het toilet, en komen dan ook in gepaste kleine formaten die weinig ruimte in beslag nemen. Radiatoren vergen minder ingrijpende werkzaamheden voor de installatie dan vloerverwarming, én zijn bovendien makkelijker te herstellen indien er zich gebreken voor zouden doen.

Heb je een goed geïsoleerde woning?

Is je woning echter goed geïsoleerd en blijft de warmte lang binnen (of ben jij gewoon erg goed bestand tegen de koude), dan kun je er gerust voor kiezen om verwarming op het toilet achterwege te laten en je renovatie- of bouwbudget in andere zaken te steken. Zo bespaar je niet alleen op de investeringskosten, maar ook op je energieverbruik doorheen het jaar.

Wij adviseren je persoonlijk

Of jij verwarming in je toilet neemt, en welke verwarming dat dan precies is, is dus vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen, behoeften, mogelijkheden en budget. Bij NC Badkamers komen we echter graag een kijkje nemen naar je woning, en adviseren we je uitgebreid over wat ons de beste keuze lijkt voor jouw unieke situatie en toilet of badkamer.

Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvende afspraak: onze deuren staan altijd voor je open!

DSC09612.jpg