Skip to main content
Terug naar overzicht

Welke soorten douchewanden bestaan er?

Je badkamer renoveren, het is geen simpel klusje. Vaak besteedt je uren werk aan het bedenken van een inrichting die perfect bij je past, en dan hebben we het nog niet over de details. Weet dat je bij NC Badkamers altijd terecht kunt voor een creatief badkamerontwerp op maat van jouw smaak. Maar voor het zover is, geven we je hier alvast een overzicht van de meest voorkomende douchewanden.

interior-modern-bathroom-with-white-marble-walls-bathtub-sink-with-mirrors-3d-illustration.jpg

De klassieker: een glazen douchewand

De douchewanden die wij bij NC Badkamers het meest installeren, bestaan uit glas. Dat heeft zo zijn redenen, want niet alleen is dit veiligheidsglas bijzonder duurzaam en makkelijk in onderhoud; het oogt ook prachtig in werkelijk elke badkamer. Of je badkamer er modern of klassiek uitziet, met een glazen douchewand ga je nooit fout.

Wil je een minimalistische look, kies dan voor een glazen douchewand zonder omkadering. Mag het wat industriëler? Opteer dan voor een glazen douchewand met een zwart, stalen frame. In één geheel of met diverse glaspanelen, de keuze is aan jou.

De tussenoptie: een kunststof douchewand

Een douchewand uit kunststof combineert een interessante prijs met alsnog een mooie graad van bestendigheid. Deze douchedeuren zijn uiteraard niet zo stevig als een glazen wand, maar je betaalt er dan ook ook heel wat minder voor. Ook deze douchewanden zijn bovendien in tal van stijlen en maten beschikbaar, waardoor je eveneens voor een gestroomlijnde en clean look kunt kiezen in je badkamer.

shower-box.jpg

simple-modern-bathroom-interior-design.jpg

Duurzame uitstraling: de stenen douchewand

Heb je een stenen douchewand al eens overwogen, waarbij je douche zich eigenlijk in een nis zonder deur bevindt? Een douche met een douchewand uit marmer, graniet of een andere natuursteen blinkt uit in duurzaamheid, en geeft meteen een luxueuze en uitnodigende atmosfeer aan je badkamer. Logischerwijze ligt het prijskaartje van een stenen douchewand hoger dan andere wanden, voornamelijk gezien de ingrijpendere werken die er moeten uitgevoerd worden.

Budgetvriendelijk: het douchegordijn

Wil je in je nieuwe badkamer graag voor een betaalbare optie kiezen die alsnog zijn werk doet? Dan is het douchegordijn een uitstekende keuze. Met tal van leuke prints, kleuren en designs kun je het uiterlijk van je badkamer bovendien in een handomdraai veranderen, zonder voor permanente ingrepen te gaan. Enige minpuntje is dat je wat meer warmteverlies hebt tijdens je douche.

1901.jpg

Een badkamer voor jouw smaak tot in de kleinste details

Laat je je nieuwe badkamer op maat ontwerpen en realiseren door de ervaren specialisten van NC Badkamers, dan creëren wij een uitnodigend geheel waarin alles tot in de puntjes op mekaar afgestemd is. Meer weten? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak waarin we jouw wensen, smaak en behoeften overlopen. Alvast tot dan!