Skip to main content
Terug naar overzicht

Wat voor plafond kies ik in mijn nieuwe badkamer?

luuxury-style-bathroom-interior-with-black-marble-white-cement-3d-rendering.jpg

Het is zo’n dingetje waar we niet meteen bij stilstaan wanneer we over een nieuwe badkamer dromen, dat beamen we volmondig. Toch is het belangrijk je plafondbekleding grondig te overwegen, voor zowel de goede staat van je badkamer als je gezondheid. NC Badkamers zet de diverse opties graag voor je op een rijtje.

De badkamer, daar komt vanzelfsprekend heel wat vocht bij aan te pas. We nemen er een lekkere regendouche om de dag fris te beginnen of af te sluiten, en genieten in het weekend al eens van een geurig, heet bad om tot rust te komen. Maar al dit vocht zoekt ook zijn uitweg, en of je nu goed ventileert of niet, wanneer het verdampt stijgt het rechtstreeks tot jouw plafond.

Je begrijpt waar we naartoe willen: installeer je een nieuwe badkamer in je woning, dan let je er best op dat je een vochtbestendig plafond uitkiest. Gelukkig krijg je bij NC Badkamers de ruime keuze tussen tal van aantrekkelijke mogelijkheden, zodat je plafondbekleding perfect bij je badkamerstijl past. Denk aan een waaier van kleuren, texturen, vormen, afwerkingen, verlichtingsopties, … waaraan we bovendien telkens een ventilatiesysteem kunnen toevoegen. We geven je graag een overzicht van de meest populaire opties:

  • Een houten plafond, gaat dat wel in de badkamer? Ja hoor, net zoals houten vloerbekleding is ook houten plafondbekleding een uitstekende toevoeging aan je badkamer. Let er wel op dat je voor een houtsoort kiest die van nature bestand is tegen vocht, of die er efficiënt tegen behandeld kan worden. Geen zorgen: bij NC Badkamers adviseren we je tot in de puntjes!

  • Ga je voor een spanplafond, dan spannen wij een op maat gemaakt kunstdoek over je plafond via onzichtbare profielen aan de muur. Niet alleen is dit één van de meer betaalbare opties, een spanplafond is ook gemakkelijk afwasbaar, waterafstand én schimmelbestendig. Breekwerken zijn overbodig, en je krijgt alsnog de keuze uit een gamma kleuren, patronen, …

  • Is het voor jou vooral belangrijk dat je badkamer een duurzame investering is, dan is een aluminium plafond ongetwijfeld the way to go. Het kost dan wel een tikje meer, maar het is bijzonder gemakkelijk in onderhoud en blijft een leven lang zijn mooie staat behouden. Bovendien geeft het een uniek karakter aan je badkamerinrichting!

  • Een laatste mogelijkheid is plafondbekleding uit waterwerende gipsplaten, die je later alsnog van een waterbestendige verflaag voorziet. Om schimmelvorming maar ook afbladderende verf te voorkomen, adviseren wij je graag over de juiste soort verf. Bij NC Badkamers verzorgen we immers niet zomaar een badkamerrenovatie, maar een totaalrenovatie!

Zit je toch graag een keertje persoonlijk met onze experts samen voor jouw unieke badkamerproject? Wij specialiseren ons in badkamers op maat, inclusief een huiselijke inkleding, en voorzien je maar al te graag van ons professioneel advies en een vrijblijvende offerte. Neem dus gerust contact met ons op, je bent altijd welkom!