Skip to main content
Terug naar overzicht

Wandbekleding in de badkamer: waarvoor kies je?

Fashion Style Brand Mood Board Photo Collage-page-001.jpg

Bij NC Badkamers krijgen we de vraag geregeld: waarmee kun je de muren van je badkamer nu eigenlijk allemaal bekleden? Zijn er meer opties dan louter tegels, en zo ja, wat betekent dit voor het kostenplaatje? Hier geven we je alvast een woordje uitleg over enkele van onze populairste mogelijkheden.

Betegeling

Één van de meest voor de hand liggende opties is uiteraard betegeling. Kies je voor tegels in de badkamer, dan helpen onze experts jou graag de soort uitkiezen die perfect bij je past. Ook kunnen we je vertellen dat je met tegels verzekerd bent van een investering die jarenlang meegaat. Badkamertegels zijn – mits correct geplaatst– namelijk erg duurzaam, makkelijk in onderhoud en waterdicht.

Houd je van de tegellook, maar vind je een volledig betegelde badkamer toch een tikje overweldigend? Dan kun je er alsnog voor kiezen je ruimte slechts deels te betegelen. Denk aan tegels die tot halverwege de muur komen bijvoorbeeld, of die enkel de natte zone bedekken zoals de douche. Zo druk je ook nog eens de kosten: een win-winsituatie!

Bovendien bestaan er weinig tegels die niet geschikt zijn voor de betegeling van een badkamer. Leef je dus gerust uit in de tegelhandel! Wel raden we je aan om voor een tegel met wat slipweerstand te kiezen, zodat je jezelf zeker veilig stelt tijdens een concert in de douche. 😉

Verfwerken

Een andere optie is het schilderen van je badkamer, waarvoor we aan de slag gaan met waterafstotende verf. Het voordeel van verfwerken is dat ze minder tijd en werk in beslag nemen, en dus goedkoper uitvallen dan betegeling. Ook kan een geverfde muur de ruimte, in tegenstelling tot de meeste badkamertegels, opentrekken en ruimer doen aanvoelen.

Fris je je interieur nu en dan graag op? Dan is een geverfde badkamer voor jou de ideale keuze. Ben je toe aan een frisse wind, dan gooi je simpelweg een nieuw likje verf op de muur et voilà: je hebt in geen tijd een gloednieuwe badkamer om van te genieten!

Wat voor plaatje je ook in gedachten hebt voor je nieuwe badkamer, bij NC Badkamers kunnen we het zeker en vast verwezenlijken. Laat ons dus zeker een keertje vrijblijvend samenzitten om de mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer te bespreken, inclusief een passende totaalinrichting door onze kenners. Je bent altijd welkom!