Skip to main content
Terug naar overzicht

Trend alert: rookglas in de badkamer

Tadaa: de jaren ’60 en ’70 kennen een heropleving in badkamerlandschap (en interieurs in het algemeen), en daar hoort ook rookglas bij. De trend, die subtiel maar uniek is, brengt meteen een bijzondere atmosfeer in je badkamer. Daarom wijden we er vandaag onze blog aan. Wat denk je: iets voor jou?

pexels-max-vakhtbovych-7195722.jpg

De comeback van de jaren ’60 en '70

Rookglas is een materiaal dat de afgelopen jaren minder in trek was wanneer het de gemiddelde badkamer betrof, maar maakt vandaag een comeback om U tegen te zeggen. In tegenstelling tot traditioneel glas is rookglas namelijk behandeld met een specifieke coating, waardoor het een grijze, bruinachtige tint krijgt. En die look is weer helemaal terug! Het gaat dus alsnog om transparant glas, maar dan met een tikje meer privacy en een donkerdere, moody uitstraling.

Hoe integreer ik rookglas in mijn badkamer

In de badkamer wordt rookglas vaak verkozen in de vorm van een stijlvolle douchewand: ze laten alsnog voldoende licht door, maar scheiden je douche toch op een afdoende manier van de rest van je badkamer af. Let wel: heb je een kleine badkamer, dan zal een douchewand uit gewoon glas een ruimer gevoel creëren dan een douchewand uit rookglas. We zouden een douchewand uit rookglas dus voornamelijk adviseren wanneer je een minimum aan bewegingsruimte hebt in je badkamer, zodat het geheel alsnog luchtig aanvoelt.

interior-bathroom-without-people-modern-style.jpg

pexels-max-vakhtbovych-6587835.jpg

Is een rookglazen douchewand gemakkelijk in onderhoud?

Lijkt de look van een douchewand uit rookglas je wel wat, maar maak je je zorgen om het onderhoud? We stellen je graag gerust: rookglazen douchewanden zijn even gemakkelijk om schoon te maken (en te houden) als de gemiddelde douchewand uit standaard glas. Bij NC Badkamers laten we je dan ook graag de verschillende mogelijkheden zien tijdens een bezoekje aan de toonzaal, waarbij we je persoonlijk adviseren van A tot Z.

Ook rookglazen deuren of wandpanelen zijn mogelijk

Lijkt een douchewand uit rookglas je net té zwaar in je badkamer? Wat dacht je dan van een rookglazen deur? Zo oogt je badkamer zelf nog als een open en fris geheel, en intregreer je toch een uniek rookglas element met voldoende privacy. Of wat dacht je van een lavabo bestaande uit rookglas? Soms kunnen de kleinste details het grootste verschil maken!

pexels-max-vakhtbovych-7745941.jpg

Neem vrijblijvend contact met ons op

Benieuwd met wat voor ontwerp wij komen voor jouw unieke badkamer op maat? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvende afspraak, waarin we samen je wensen en behoeften overlopen. Je bent altijd welkom, tot dan!