Skip to main content
Terug naar overzicht

Solid surface materialen voor je badkamer: wat is het?

modern-bathroom-interior-with-tub-wooden-stand-sink-mirror-bath-accessories-3d-rendering.jpg

Solid surface materialen winnen toenemend aan populariteit wanneer het op de inrichting van badkamers aankomt. Solid what? Solid surface materialen bestaan uit acryl of polyester en worden voornamelijk gebruikt omwille van hun veelzijdig en duurzaam karakter. Graag meer weten over deze rising star in badkamerland? Lees dan zeker verder.

Solid surface materialen gemaakt zijn van acryl of polyester. Doordat ze gemakkelijk gevormd én gekleurd kunnen worden naar jouw unieke wensen, zijn ze dan ook een populaire keuze voor menig badkamer. Je kunt ze immers moeiteloos laten aanpassen naar jouw specifieke interieurvoorkeuren, zodat je nieuwe badkamer er volledig uitziet zoals jij in gedachten had.

Een van de grootste voordelen van solid surface materialen is de sterkte van de producten. Deze materialen zijn namelijk bestand tegen krassen, maar ook vlekken en waterschade. Heb je toch pech en geraken ze beschadigd tijdens je badkamergebruik? Maak je geen zorgen, dan kunnen ze doorgaans makkelijk hersteld worden. Ideaal dus, want met een badkamer die veelvoudig gebruikt wordt worden je meubelen vaak dagelijks aan zowel vocht als vuil blootgesteld. En daar moeten ze bij voorkeur tegen kunnen!

In dezelfde lijn zijn solid surface materialen hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben immers geen poriën of naden waarin bacteriën of vuil kunnen opstapelen. Een vochtige doek en wat milde zeep zijn doorgaans genoeg om solid surface oppervlakken helemaal schoon te krijgen. Bovendien ben je er met solid surface materialen van verzekerd dat je meubels niet zullen verkleuren of vervagen en dat ze langdurig hun goede conditie behouden.

Waar solid surface materialen dan voor ingezet worden? In de toonzaal vind je ze bijvoorbeeld in wastafels, badkuipen, aanrechten, douchebakken en meer. Ook qua stijl heb je veel keuzemogelijkheden: of je een moderne en gestroomlijnde badkamer op het oog hebt of een landelijke badkamer met veel sierdetails: deze elementen kunnen moeiteloos aangepast worden.

Bij NC Badkamers geven we je graag persoonlijk meer info over het gebruik van solid surface meubelen in je badkamer en begeleiden we je graag doorheen de toonzaal om samen jouw droombadkamer uit te kiezen. Aarzel dus niet om ons te contacteren: onze deuren staan wagenwijd voor je open.