Skip to main content
Terug naar overzicht

Moodboard van de maand: groene badkamers

Autumn Mood Board (5).png

Groen is vandaag de dag overal: in de natuur, maar ook in steeds meer interieurs. De kleur wordt al eeuwenlang geassocieerd met rust, hoop en sereniteit, en vooral geprezen omwille zijn kalmerend effect op geest en lichaam. Het mag dan ook niet verwonderen dat de look zich moeiteloos naar de top van de badkamertrends voor 2021 heeft gebaand. En wij? Wij kunnen daar alleen maar geïnspireerd door zijn!

Je badkamer is dé plaats waar stress eindigt en ontspanning begint. Denk een stomende douche, een bad met essentiële olieën, een weldadig gezichtsmaskertje of een lekkere scrubbeurt: er is geen betere plaats om tijd te besteden aan je mentale en fysieke welzijn dan in de badkamer. (Iets wat anno 2021 allesbehalve een overbodige luxe is.)

Nu komt je schoonheids- of verzorgingsritueel vanzelfsprekend het meeste tot zijn recht, wanneer het plaatsvindt in een stimulerende omgeving. En dàt is waar de kleur groen ter sprake komt. Een groene badkamer heeft namelijk niet alleen het deugddoend effect van kalmte, maar representeert ook leven en hernieuwde energie.

Bij NC Badkamers helpen wij je dan ook graag deze rust in je badkamer te integreren. Zo kunnen we je badkamer volledig betegelen, maar ook alleen de vloer en natte zones betegelen en de rest van je muren verven. Denk bijv. groene tegels naast een verfkleur in een lichtere of donkerere groentint, of zelfs in combinatie met een ivoren of witte tint.

Geen zin in grotere werken? Wat dacht je dan van planten: Budgetvriendelijk, en ideaal om écht de schoonheid van de natuur naar binnen te halen. Plant ze in een mooie hangpot of mand en je waant je binnen no time in het tropisch regenwoud. Dit in combinatie met een lekkere regendouche, en je zult je badkamer nooit meer willen verlaten.

Ten slotte zit de harmonieuze uitstraling van je badkamer ‘m in de details. Door te spelen met de tint van je handdoeken, badmatje, zeepjes, flacons en zelfs tandenborstelhouders, injecteer je moeiteloos that green feel in je omgeving. Of wat dacht je van enkele kaarsen in een mooie groentint, voor de ultieme wellnessbeleving? Klinkt veelbelovend, niet?

Of je nu een volledig groene badkamer wilt of slechts enkele special touches in gedachten hebt: ontwerpen wij jouw nieuwe badkamer, dan nemen wij ook de volledige interieurstyling voor onze rekening. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden: wij zitten graag met je samen!

Bronnen:
- Foto linksboven: https://www.ilovelinen.com.au/bathroom/linen-cotton-waffle/
- Foto rechtsboven: http://www.perfecthideaways.co.za/accommodation/icaria/
- Foto rechtsonder: https://www.dykeanddean.com/blogs/journal/bathroom-plants?epik=dj0yJnU9cGQ5eW9XdEoxcU9vX0RXR2xJbHJodjIwYnBMbElyU0UmcD0wJm49SkVZbEE2b1hOajZKM0NPYWtsUUl0USZ0PUFBQUFBR0JtOWw0