Skip to main content
Terug naar overzicht

Is het aangeraden ventilatie in mijn badkamer te integreren?

pexels-max-vakhtbovych-6782570.jpg

Een mooie badkamer die van alle comfort voorzien is, daar geven we vaak met plezier wat geld aan uit. We spenderen er dagelijks immers heel wat tijd om onszelf op te frissen en te verzorgen. Maar hoe zorgen we dat deze badkamer een duurzame investering is, die zo lang mogelijk meegaat? Door goed onderhoud, en daarin is de eerste stap ventilatie.

De badkamer is met voorsprong één van de meest ontspannende, maar ook meest vochtige plekken in huis. We nemen er een verkwikkende douche of langgerekt bad, scrubben ons lichaam, poetsen onze tanden, etc. Al dit vocht moet echter zijn weg naar buiten vinden; doet het dit niet en condenseert het tegen muren of plafonds, dan zit je op termijn met een serieus probleem.

Een probleem dat o.a. schimmels, muffe geurtjes, vochtplekken, afbladerend behang, etc. heet. Nefast voor je woning, en nog slechter voor je persoonlijke gezondheid. Aha, dus we zetten simpelweg de ramen open? Helaas: hoewel dagelijks verluchten al heel wat verschil maakt, is dit niet altijd voldoende om je badkamer fris en fruitig te houden.

In sommige badkamerruimtes ondervinden we dat er wel degelijk de nood heerst aan extra verluchting. Bij NC-Badkamers raden wij dan ook ten stelligste aan om de volgende opties te overwegen:

  • Een degelijke badkamerventilator: De meest efficiënte en goedkope oplossing, met tal van mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld het type ventilator kiezen (opbouwventilator, buisventilator, kanaalventilator), maar ook de bediening (handmatig, automatisch met vochtsensor, bewegingssensor, klok), het formaat, etc.

  • Een centraal ventilatiesysteem, waarvan je in heel je huis profiteert en dat op termijn zelfs kostenbesparend werkt. Bij een ventilatiesysteem C wordt onzuivere, vochtige binnenlucht automatisch naar buiten afgevoerd. Bij ventilatiesysteem D gebeurt hetzelfde, maar stroomt er ook weer frisse buitenlucht naar binnen.

Wil jij graag een nieuwe badkamer waarvan je zorgeloos kunt genieten, maar ben je niet zeker of je een ventilatiesysteem moet installeren? Op NC Badkamers kun je blindelings vertrouwen: wij bezorgen je de badkamer van je dromen, inclusief huiselijke totaalinrichting, en geven oprecht advies op maat over wat voor verluchting de beste keuze is.

Een keertje vrijblijvend rond de (was)tafel zitten? Neem gerust contact op: wij luisteren graag naar jouw verhaal. Alvast een voorsmaakje van wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk dan zeker even onze realisaties!