Skip to main content
Terug naar overzicht

Kleur in de badkamer: zo doen onze interieurexperts dat

comfortable-white-marble-basin-with-oval-mirror-is-standing-wooden-countertop-modern-bathroom.jpg

Ben je je nieuwe badkamer aan het plannen en overweeg je om je aan een streepje kleur te wagen? Dan bieden wij jou, als badkamerexperts met een specialisatie in interieur, graag ons professioneel advies bij het ontwerp van je badkamer op maat. Hier alvast enkele zaken die je best in het achterhoofd houdt bij het inkleuren van je nieuwe badkamer!

Vergis je niet, ook een klein beetje kleur kan een grote impact maken op hoe jij je badkamer op dagelijkse basis ervaart. Eerst en vooral raden we je dus aan om even stil te staan bij wat je werkelijk wilt: wil je graag een badkamer waarin je regelmatig met kleuren kunt afwisselen en niet jarenlang gebonden bent aan één kleur? Of wil je volop kiezen voor de kleur van je dromen in groot formaat?

Neig je naar het eerste antwoord, dan raden onze interieurexperts je aan om te kiezen voor gekleurde badkameraccessoires vooraleer je volop voor een gekleurde muur of dergelijke gaat. Doe je voor je nieuwe badkamer beroep op NC Badkamers? Dan zit je zeker goed: na het ontwerpen en installeren van je nieuwe badkamer verzorgen wij namelijk ook een huiselijke inrichting, inclusief decoratie. En daar kunnen we zeker met jouw favoriete kleur werken!

Ben je toch toegewijd aan een specifieke kleur voor op de lange termijn? Dan raden wij je aan om de kleur die je kiest telkens uit te balanceren met andere, meer rustige tinten. Denk aan neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs, … om alsnog een rustgevende en harmonieuze sfeer in je badkamer te creëren. Is je badkamer té schreeuwerig, dan is de kans namelijk klein dat je er écht van je verzorgingsritueel zult kunnen genieten.

Ga je voor een accentmuur bijvoorbeeld? Dan kun je kiezen tussen tegels in een kleur of tussen muurverf. Houd er wel rekening mee dat een muur sneller geschilderd is dan dat een tegel afgebroken wordt. Aan de andere kant is een tegel nét wat onderhoudsvriendelijker wanneer het een badkamer betreft. Aan jou de keuze!

Ten slotte raden wij je aan om altijd zorgvuldig rekening te houden met het licht in de ruimte die uiteindelijk jouw badkamer zal worden. Bepaalde kleuren zien er namelijk compleet anders uit in daglicht versus kunstmatig licht. Test dus uitgebreid de mogelijkheden met verschillende lichtbronnen vooraleer je jezelf quasi permanent aan een kleur in de badkamer verbindt. En als het dan nog een volmondige ‘ja’ is? Ga er zeker en vast voor!

Graag onze visie op jouw nieuwe droombadkamer gehoord? Kom gerust langs voor een vrijblijvend gesprek: wij zitten persoonlijk met je samen om de mogelijkheden te overlopen. Alvast tot snel!