Skip to main content
Terug naar overzicht

Is parket of laminaat in mijn badkamer mogelijk?

modern-loft-bathroom-interior-design-white-bathtub-concrete-wall-3d-render.jpg

Bij NC Badkamers zijn we er rotsvast van overtuigd: De perfecte badkamer, dat is een plek waar jij je 100% thuisvoelt. Een gezellige ruimte, die uitnodigt om tot rust te komen en te genieten van wat welverdiende me-time. Hoe wij jouw nieuwe badkamer een huiselijke look and feel geven? Met vloerbekleding van hout of laminaat, bijvoorbeeld.

Hout of laminaat in de badkamer, het is een beetje out of the box. Doorgaans wordt er immers gekozen voor een strakke tegelvloer, inclusief bijpassende wandbetegeling. Toch is een hout- of laminaatvloer perfect mogelijk in je sanitaire ruimte(s), mits de nodige voorzorgen. Wat voor vloerbekleding je ook kiest, bij NC Badkamers geven we je graag gepersonaliseerd advies!

Kies je voor waterwerende laminaat in de badkamer bijvoorbeeld, dan geniet je het voordeel dat het onderhoud tot een minimum beperkt blijft: Dankzij de finale coating is er namelijk geen nazorg vereist. Met ook een voordelig kostenplaatje is deze optie ten slotte ideaal voor een ruimte als de badkamer. Het nadeel? Laminaat oogt nét dat tikje minder authentiek.

Parket daarentegen heeft charme als geen ander. Dat heeft echter ook zijn prijs: Een houten badkamervloer is niet alleen duurder, maar vergt ook meer onderhoud. Je kunt de vloer natuurlijk ook op een natuurlijke manier laten vergrijzen door enige nabehandeling over te slaan, maar waterspatten of kringen zullen zich in dit geval wel sneller aftekenen.

Een extra tip van onze experts: Haal je parket in de badkamer, zorg er dan voor dat je altijd grondig verlucht door het raam tijdig open te zetten. Parket is immers een natuurproduct, dat in vochtige ruimtes vaak in beweging komt. Durf je dit al eens te vergeten? Kies dan voor een kwalitatief ventilatiesysteem om de levensduur van je houten vloer te verlengen.

Of je uiteindelijk voor een houten of een laminaatvloer gaat in je badkamer, is dus volledig een kwestie van budget, smaak en gebruiksvriendelijkheid. Welke optie jouw voorkeur ook wegdraagt, bij NC Badkamers doen we er alles aan om jouw droombadkamer te verwezenlijken. Inclusief een volledige interieurinrichting.

Neem dus gerust contact op met onze badkamerspecialisten voor meer info of een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je met de glimlach verder!