Skip to main content
Terug naar overzicht

Is mijn betegelde inloopdouche wel waterdicht?

pexels-max-vakhtbovych-6032425.jpg

De keuze aan stijlvolle en bijzondere douches neemt alsmaar toe. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om je douchebak achterwege te laten, en simpelweg voor een betegelde inloopdouche te kiezen. Strak, clean en erg mooi voor je badkamer. Maar is zo’n knappe douche wel helemaal waterdicht?

Je ziet het al voor je: Op een zonnige ochtend kom je fluitend de badkamer binnen voor een lekkere zang- en verzorgingssessie in je betegelde inloopdouche. Je geniet optimaal van de welverdiende quality time (en van het denkbeeldige applaus), maar merkt naderhand dat er een flinke hoeveelheid water is gelekt. Weg sfeer, en van je optreden blijft ook niet veel meer over.

Een dergelijk rampscenario zal je met NC Badkamers niet overkomen. We mogen dan wel bekend zijn om onze badkamerdesigns op maat inclusief totaalinrichting, we focussen minstens evenveel op kwaliteit en degelijkheid. Elke badkamer die wij installeren is niet alleen afgestemd op jouw persoonlijke smaak en stijl, maar ook een duurzame investering die een leven lang meegaat.

Laten we het wat meer concreet voor je maken: in het geval van een betegelde inloopdouche werken wij steevast met een Kerdi-doek. Dit is een waterdichte afdichtingsdoek, die we van boven tot beneden leggen ònder de betegeling van je douche, inclusief de vloer. Ook plaatsen we een dampscherm: een dampremmende folie die evenmin water doorlaat, en die ervoor zorgt dat condens uit de lucht niet kan binnendringen.

Je inloopdouche van NC Badkamers is met andere woorden een uiterst betrouwbare keuze. Wist je bovendien dat je met een douchebak misschien zelfs méér risico op lekkage loopt? Een douchebak heeft langs de randen namelijk siliconen, die na langdurig gebruik kunnen loskomen en water kunnen doorlaten. En die kans is met een betegelde inloopdouche beduidend kleiner!

Uiteraard kan het altijd gebeuren dat er zich toch een keertje problemen voordoen met je douche, met of zonder douchebak. Ook dan tonen wij ons een allround partner, die je in geen tijd te hulp snelt. Met een enthousiast team, jarenlange ervaring en alles om je badkamer weer up and running te krijgen staan wij voor je klaar. Op NC Badkamers kun je bouwen!

Droom je al een tijdje van een betegelde inloopdouche in je badkamer, maar laat je je tegenhouden door het idee van waterschade? Dan stellen wij je graag gerust tijdens een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Daarin leggen we je haarfijn uit hoe alles werkt en overlopen we de mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer. Neem dus gerust contact met ons op!