Skip to main content
Terug naar overzicht

Hoe richt ik mijn kleine badkamer optimaal in?

pexels-max-vakhtbovych-6782340.jpg

Bij NC Badkamers creëren en installeren we voor jou een nieuwe badkamer op maat, en kleden we deze nadien ook huiselijk aan naargelang je persoonlijke woon- en levensstijl. Vandaag op het programma? 10 tips van onze experts om je kleine badkamer optimaal in te richten!

 • Duwen of trekken? Nee, schuiven!
  Door een schuifdeur te installeren maak je onmiddellijk ruimte vrij die je normaal zou moeten opgeven voor een openslaande deur. En dat maakt mogelijkheden vrij voor andere zaken!

 • Natuurlijk licht is je beste vriend
  Kies je voor een nieuwe badkamer van NC Badkamers, dan richten wij deze in met zorgvuldige aandacht voor de belichtingWe spelen met zowel natuurlijke als kunstmatige lichtbronnen om je badkamer helemaal open te trekken, ongeacht of je beperkt bent in ruimte.

 • Spiegeltje spiegeltje aan de wand
  Met een grote spiegel maak je niet alleen een gedurfd statement, je reflecteert er ook al dat natuurlijke licht mee waar we het hierboven over hadden. Je badkamer zal dubbel zo groot ogen, en een aangename atmosfeer uitademen.

 • Twee voor de prijs van één
  Je badkamer is niet van de grootste, en helaas zal je de pijnlijke keuze moeten maken tussen een ligbad of een douche. Maar is dat wel écht zo? Want waarom niet gewoon voor een bad met gehalveerde douchewand opteren? Zo boet je in op comfort noch gebruiksvriendelijkheid!

 • Een glazen douchewand
  Kies je dan toch voor een lekkere (regen)douche, dan raden we je in een kleine badkamer aan om voor een doorzichtige glazen douchewand te gaan. Zo blijft alles één doorlopend geheel, en moet je niet nòg een opdeling maken die de ruimte ogenschijnlijk verkleint.

 • Slimme opbergmogelijkheden
  Wie niet veel ruimte heeft, moet slim zijn. Bij NC Badkamers maken we jouw nieuwe badkamer op maat, en daar horen slimme opbergsystemen bij. Een kast onder je wastafel of achter de spiegel, een langer tafelblad voor je lavabo met meer plaats voor spullen, … wij maximaliseren je opbergruimte!

 • Ga voor een nis in de muur
  Een optie die zowel luxueus oogt als ruimte bespaart, is een nis maken in je badkamerwand. Achter je toilet, in de douche, … zo kun je je beste en meest gebruikte verzorgingsproducten uitstallen en heb je ze altijd snel bij de hand.

 • Laat je toilet inbouwen
  Maakt je toilet deel uit van je reeds kleine badkamer, dan is een wc met inbouwreservoir wat voor jou. Dit reservoir metselen we namelijk in de muur, waardoor het geen onnodige ruimte inneemt. (En er ook nog eens cleaner uitziet.

 • Verwarm met een handdoekenradiator
  Beschik je over een minder grote badkamer, dan kan het voldoende zijn om deze te verwarmen met louter een handdoekenradiator. Mooi, functioneel én je kunt er je handdoeken aan kwijt. Bij NC Badkamers krijg je bovendien een ruime keuze in modellen, kleuren en formaten.

 • Kers op de taart: de NC-Lighstrip
  Last but definitely not least, is onze NC-Lightstrip dé ideale oplossing om je kleine badkamer meer openheid te geven. Deze ledlichtbron geeft een gezellige en frisse gloed af. Hang je hem ook nog eens achter je spiegel (zie puntje 3), dan sla je twee vliegen in één klap.

Heb jij een kleine of grote badkamer die je graag wil vernieuwen? Dan ben je bij NC Badkamers gegarandeerd op de juiste plek. Wij maken een design op maat, plaatsen dit met precisie en kleden dit vervolgens aan met oog voor detail en jouw individuele stijl. Neem dus gerust contact op voor een vrijblijvend samenzitten, je bent altijd welkom!