Skip to main content
Terug naar overzicht

Hoe kies ik mijn regendouche uit?

1751.jpg

Een regendouche, ook wel eens stortdouche genoemd, is vandaag niet meer weg te denken uit de moderne badkamer. Steeds meer mensen opteren voor de luxueuze manier van douchen, die een echte wellnessbeleving benadert. Maar hoe kies je de rainshower uit die perfect bij je past? Wij geven onze tips.

De onweerstaanbare charme van een regendouche zit erin dat hij een warme regenbui nabootst, die zacht over je lichaam stroomt. Een ontspannende ervaring, die erom gekend staat stress te verminderen. Met een stortdouche die bij je zowel badkamer als je behoeften past, til je je douchebeleving ongetwijfeld naar een hoger niveau.

Houd je bijvoorbeeld van een strakke badkamer met een gestroomlijnde look? Dan sluit een inbouwregendouche daar mooi bij aan. Deze soort rainshower wordt in de muur of het plafond ingebouwd, waardoor de douchestang niet langer zichtbaar is. Dit oogt niet alleen netter, maar vergt ook minder poetswerk. Je badkamer was nog nooit zo aantrekkelijk!

Dit heeft echter ook zijn keerzijde, en dat zijn breekwerken. Wanneer je je douche voor de eerste keer laat installeren, maar ook wanneer je later te maken krijgt met kapotte onderdelen die vervangen moeten worden. Uiteraard laat dit zich ook voelen in het kostenplaatje: voor een mooie inbouwregendouche betaal je nu eenmaal net dat tikje meer.

De opbouwregendouche is dus een waardige tegenstander. De douchestang is hier niet weggewerkt, maar daar staat tegenover dat er ook geen breekwerken nodig zijn voor de installatie. En dat scheelt, niet onbelangrijk, ook weer qua prijs: De modellen van stortdouches die opgebouwd worden zijn doorgaans erg betaalbaar.

Zowel een inbouw- als een opbouwregendouche heeft dus zijn voor- en nadelen. Houd je er in ieder geval wel van om de zachte waterdruk af te wisselen met harde stralen, om je haar grondig uit te spoelen bijvoorbeeld? Dan raden we je aan om ook steeds een afneembare handdouchekop te installeren, voor maximale gebruiksvriendelijkheid.

Bij NC Badkamers zijn we gespecialiseerd in de totaalrealisatie van badkamers die ├ęcht bij onze klanten passen. Graag ontdekken wat onze badkamerexperts voor jouw project kunnen betekenen? Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak!