Skip to main content
Terug naar overzicht

Geef je badkamer een moderne betonlook met Beton Cire

Het is geen verrassing dat we bij NC Badkamers houden van een authentieke, warme parketvloer in de badkamer. Maar evengoed zijn we fan van het tegenovergestelde: de frisse, moderne uitstraling van een industriële betonlook. Hoe je deze stijl smaakvol in je nieuwe badkamer integreert? Vandaag vertellen we het je.

pexels-la-miko-5088875 (2).jpg

Doorgaans wordt zo’n betonlook, in de badkamer of op een andere plek in je woning, bereikt met wat we ‘beton cire’ noemen. Dit is een dun pleisterwerk met vooral een decoratieve meerwaarde, dat op haast elke ondergrond aangebracht kan worden. Op de wand, op de vloer, het plafond, een meubel, … de mogelijkheden zijn eindeloos!

Maar de échte troef van beton cire? Die zit, buiten zijn rimpelloze afwerking en mooie uiterlijk, in het waterbestendige karakter. Bepleister je je badkamer namelijk met beton cire, dan ben je ervan verzekerd dat je geen afschilferende verf, vochtplekken of gelijkaardige problemen met je vloer- of wandbekleding zult ondervinden.

Om het plaatje compleet te maken, is deze betonlook realiseerbaar in tal van verschillende afwerkingen, stijlen en zelfs kleuren. Want ja hoor, beton cire is in meer tinten toe te passen dan alleen grijsvarianten. Je laat simpelweg een pigment naar keuze toevoegen, en voor je het weet speel je met kleuren zoals bruin, groen, … Voel je de inspiratie al komen?

Zijn de wanden en vloer een te grote verandering voor jou, dan kun je er ten slotte ook altijd voor kiezen om een meubel van de betonlook te voorzien. Wat dacht je van je badkamermeubel bijvoorbeeld? Of misschien zelfs je douchewand, voor een extra bijzonder effect?

We kunnen beton cire met andere woorden tot in de puntjes afstemmen op de stijl van je badkamer, zodat alles een mooi en functioneel geheel vormt. Als specialisten in badkamers op maat inclusief een huiselijke inkleding, geven wij je graag ons professioneel interieuradvies. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak!