Skip to main content
Terug naar overzicht

Doe je badkamer groter lijken met deze tips #1

white-spacious-luxury-bathroom-interior-design-3d-rendering.jpg

Een kleine badkamer kan gezellig zijn, maar is niet altijd een pretje. Bij NC Badkamers maken we daarom badkamerdesigns op maat, waarin we al je ruimte maximaal benutten. Wil je een badkamer die groter oogt dan hij is? Houd deze tips dan zeker al in het achterhoofd!

1. Size does matter!

De charme van kleine mozaïektegeltjes of een kleurrijk motief in je badkamer valt niet te ontkennen en is vandaag de dag een populaire keuze. Toch spijt het ons te zeggen dat dit, hoewel gezellig, geen ideale keuze is als je je badkamer optisch wilt vergroten. In dat geval kies je immers beter voor grote tegels zonder print in één kleur.

2. Ga voor rechthoekige tegels

Door niet voor vierkante maar voor rechthoekige tegels te opteren, slaag je erin je ruimte bij wijze van spreken ‘uit te rekken’. Plaats je je tegels liggend, dan lijkt je badkamer breder. Plaats je ze echter verticaal, dan zal je het effect van hogere plafonds ervaren. Beide een mooie optie dus wanneer je met een kleine badkamer te maken hebt!

3. Minder kleur = minder krap

Om een open ruimtegevoel te creëren raden we je aan om je kleurenpalet tot slechts 3 kleuren te beperken. Hou er bovendien rekening mee dat frisse, lichte tinten het daglicht weerspiegelen en dus, net zoals een echte spiegel, je ruimte groter doen lijken dan hij in feite is.

Droom je over een nieuwe badkamer maar kamp je met een minimum aan ruimte? Dat hoeft niet vervelend te zijn! Bij NC Badkamers specialiseren we ons al jaren in het ontwerpen van badkamers op maat, en weten we dus perfect hoe we het onderste uit de kan halen van jouw persoonlijke badkamer. Neem gerust contact op voor meer info of een vrijblijvende afspraak. Je bent altijd welkom!

PS Méér tips om je badkamer groter te doen lijken? Stay tuned for part 2!

DSC07763.jpg