Skip to main content
Terug naar overzicht

De voordelen van een inloopdouche

Bij een nieuwe badkamer hoort vaak een nieuwe douche: een belangrijk, als niet hét belangrijkste, onderdeel van je verzorgingsritueel. Met diverse soorten douches op de markt is het soms echter moeilijk kiezen. Welke douche past zowel op functioneel als esthetisch gebied bij mijn voorkeuren? Opdat je wat beter kunt definiëren wat je precies zoekt in een douche, geven we je vandaag de voordelen mee van een inloopdouche.

sinks-shower-cabin.jpg

1. Jij clean, je badkamer clean

Met een inloopdouche van kwaliteit, zoals we ze bij NC Badkamers installeren, ben jij niet alleen clean maar ziet je badkamer er ook nog eens clean uit. Het simpele design van de gemiddelde inloopdouche, met strakke lijnen en zonder drempels of te veel details, komt in elke badkamer prachtig tot zijn recht en creëert die luxueuze atmosfeer die je ook in de spa terugvindt. Want het oog wil ook wat natuurlijk.

2. Functioneel in kleine badkamers

Een inloopdouche heeft als grote troef dat hij doorgaans minder plaats in beslag neemt dan bij een traditionele douche (en zeker een bad) het geval is. Ook wanneer je beperkt bent in ruimte in je badkamer, kun je dus genieten van de knappe look and feel van een inloopdouche. Mooi én gebruiksvriendelijk, wat willen we nog meer?

modern-shower-stall.jpg

good-mood-morning.jpg

3. Veilig de douche in

Doordat er bij een inloopdouche vaak geen hoge drempels of opstapjes voorzien worden, maar de vloer gelijkmatig doorloopt, kunnen ook zij op leeftijd of met een beperkte mobiliteit genieten van een heerlijke douche. Met een gerust hart, zonder dat ze daarbij een risico moeten nemen. En dat is toch wel wat waard vinden wij.

4. Vriendelijk in onderhoud

Als kers op de taart heb je aan het poetsen en onderhouden van je inloopdouche minder werk dan wanneer het om een traditionele douche gaat. De hoekjes, kantjes en randjes waar het vuil zich meestal in opstapelt, zijn bij een inloopdouche immers simpelweg niet aanwezig.

modern-tiled-bathroom-interior-bright-colors.jpg

Een inloopdouche wat voor jou? Ontdek het bij NC Badkamers

Ben je overtuigd van de meerwaarde van een inloopdouche maar niet helemaal zeker of jouw badkamer wel geschikt is voor de installatie? Wij vertellen het je graag tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we je advies op maat van je woning, wensen en budget geven. Alvast tot dan!