Skip to main content
Terug naar overzicht

De meest onderhoudsvriendelijke badkamermaterialen

realistic-3d-render-close-up-top-view-elegant-bathroom-vanity-countertop-with-white-marble-wash-basin-faucet-blank-space-beauty-product-display.jpg

Je kent het wel: we willen allemaal een prachtige badkamer om van te genieten, maar als de tijd aanbreekt om te poetsen zijn we plots minder enthousiast om er tijd te spenderen. Wij zijn alvast guilty as charged, en daarom vertellen wij je vandaag over de meest onderhoudsvriendelijke materialen voor je badkamer.

Als je op zoek bent naar materialen voor je badkamer die gemakkelijk te onderhouden zijn en die een minimum aan poetswerk vergen, dan adviseren wij jou daar bij NC Badkamers met veel plezier over bij het ontwerpen van je nieuwe badkamer op maat. Hier alvast enkele van de populairste mogelijkheden:

Solid surface materialen

Solid surface materialen, zoals acryl of polyester, zijn bijzonder gemakkelijk te onderhouden dankzij hun sterkte en duurzaamheid. Doordat deze producten geen ‘poriën’ hebben als het ware, zijn ze uitermate goed bestand tegen krassen, vlekken of zelfs waterschade. Denk bijvoorbeeld aan een knap bad waaraan je geen uren kwijt bent om het grondig te reinigen. Geïntrigeerd door het plaatje? Meer over solid surface materialen voor in de badkamer lees je in deze blog.

Keramische tegels

Een van de keuzes waar we het meest bekend mee zijn, zijn keramische tegels. Dat is niet zo vreemd, gezien deze tegels je vloer of wand waterbestendig maken en eenvoudig te reinigen zijn. Komt er al eens een kras voor? Dan kunnen de tegels gelukkig gemakkelijk terug gepolijst worden. Denk aan tegels met een marmerlook, een industriële betonlook, een houtimitatie, …

Natuursteen

Een klassieker als natuursteen blijft door de jaren niet alleen zijn ongeëvenaarde charme behouden, hij blijft ook moeiteloos in goede staat met een minimum aan onderhoud. Kies je voor graniet bijvoorbeeld, voor je wastafel of je badkamertegels, dan ben je zeker van een materiaal of meubel dat kras- en slijtvast is. En makkelijk schoon te maken natuurlijk!

Uiteraard beperken de onderhoudsvriendelijke badkamermaterialen op de markt zich niet tot deze lijst. Elk materiaal heeft namelijk unieke eigenschappen, waardoor het vooral een kwestie is van waar jouw klemtoon op ligt. Primeert onderhoudsvriendelijkheid op het uiterlijk? Dan is bovenstaande lijst wat voor jou. Is het vice versa? Dan geven we je daar graag advies op maat over tijdens een persoonlijk gesprek.

Contacteer ons gerust voor een persoonlijke kennismaking, dan lichten we onze werkwijze en mogelijkheden graag toe. Onze deuren staan altijd voor je open bij NC Badkamers. Tot dan!